fbpx
Curățare și verificare coșuri de fum

Curățare și verificare coșuri de fum

Curățare și verificare pentru coșuri de fum și șeminee

Servicii persoanlizate pentru locuința ta

Deții un echipament sau o instalație dotată cu coșuri de evacuare a fumului rezultat în urma arderii, cum ar fi sobele sau șemineele și îți dorești pentru curățarea acestora un personal autorizat, care să ți le curețe? Ai ajuns unde trebuie! Oferim servicii de curățare coșuri de fum în Brașov, Prahova, Sibiu, București, Ilfov, Alba, Harghita, Covasna.

Circa 50% din incendiile produse în gospodăriile cetățenești au avut loc ca urmare a coșurilor de fum defecte sau necurățate, ori curățate de persoane neprofesioniste, nu de coșari autorizați. Din păcate, majoritatea acestor incendii se soldează cu pierderi omenești și pagube materiale majore.

curatare si verificare cosuri fum

Avantajele colaborării

Garanție
post-montaj

Lucrezi cu o echipă de profesioniști

Veți avea garanția unei lucrări impecabile

Timpul de lucru este unul scurt

Servicii de calitate la prețuri accesibile

verificare cosuri fum

De ce să cureți coșul de fum?

Coșul de fum necurățat constituie sursa de inițiere sau de propagare a incendiilor. Curățarea coșului de fum îți protejează bunurile de riscul unor evenimente neplăcute sau chiar dramatice: explozii, incendii, intoxicații cu monoxid de carbon, fum în casă, funcționarea centralelor termice în afara parametrilor optimi, funcționarea defectuoasă a șemineelor sau sobelor etc.

În plus, chiar legea obligă la curățarea acestuia. Astfel, Ordinul Ministerului Afacerilor Interne OMAI nr. 163/2007 specifică: „Verificarea, repararea, izolarea termică și curățarea periodică a coșurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii”.

Nu este de neglijat faptul că operațiunea de curățare a coșului de fum de către un personal calificat și autorizat face parte din cerințele normelor de prevenire și stingere a incendiilor (P.S.I.), norme a căror ignorare duce adesea la tragedii cumplite.

Ce se întâmplă dacă nu este curățat coșul de fum?

În primul rând îți pui viața și întreaga proprietate în pericol, generând astfel o potențială sursă de incendiu.

În al doilea rând, te expui riscului la sancțiuni, deoarece Hotărârea de guvern HG nr. 537/2007 spune că:

„Neexecutarea verificării, reparării și curățării periodice, cel puțin o dată pe an, a coșurilor pentru evacuarea fumului, precum și nerealizarea elementelor de izolare termică a acestora, se sancționează cu amendă ce se încadrează de la 500 lei la 1000 lei.”

Fie că ești persoană fizică sau juridică, faptele de mai sus pot duce și la oprirea funcționării echipamentelor, dar constituie și contravenție, potrivit „legii incendiilor” 307/2006.

curatare cosuri de fum
verificare cosuri fum poujuoulat

Cum se efectuează serviciul de curățare a coșurilor de fum?

Deținătorii de coșuri de evacuare a fumului trebuie să se asigure că, cel puțin o dată pe an, iau toate măsurile necesare pentru efectuarea operațiunilor prevăzute de lege. În obligațiile lor intră, în primul rând, apelarea la serviciile unor coșari autorizați.

Este bine de știut că, dacă ești deținătorul unui șemineu cu combustibili solizi, curățarea acestuia se face întotdeauna împreună cu cea a coșului de fum!

Servicii complete de curățare și verificare a coșurilor de fum

Curățare coșuri fum în Brașov, Făgaras, Săcele, Zărnești, Codlea, Râșnov, Victoria, Rupea, Ghimbav și Predeal.

Curățare coșuri fum în Ploiești, Câmpina, Băicoi, Breaza, Mizil, Comarnic, Vălenii de Munte, Boldești-Scăeni, Urlați, Sinaia, Bușteni, Plopeni, Slănic și Azuga.

Curățare coșuri fum în Sibiu, Mediaș, Cisnădie, Avrig, Agnita, Dumbrăveni, Tălmaciu, Copșa Mică, Săliște, Miercurea Sibiului și Ocna Sibiului.

Curățare coșuri fum în București, Voluntari, Pantelimon, Buftea, Popești-Leordeni, Bragadiru, Chitila, Otopeni și Măgurele.

Curățare coșuri fum în Alba Iulia, Sebeș, Aiud, Cugir, Blaj, Ocna Mureș, Zlatna, Câmpeni, Teiuș, Abrud și Baia de Arieș.

Curățare coșuri fum în Miercurea-Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Toplița, Cristuru Secuiesc, Vlăhița, Bălan, Borsec și Băile Tușnad.

Curățare coșuri fum în Sfântu Gheorghe, Târgu Secuiesc, Covasna, Baraolt și Întorsura Buzăului.