fbpx

Alege soluția ideală pentru un coș de fum

Alege soluția ideală pentru un coș de fum
Cosuri de fum - seminee premier

Exterior sau în interior

Ei bine, este destul de comun să credem că un coș de fum din oțel, condus în afara sau în interiorul clădirii, este o soluție bună numai pentru chioșcuri, clădiri sau case locuite temporar. Un coș de fum din oțel pare pentru mulți a fi un coș de fum „frivol”, nesigur și temporar. Aceasta este o greșeală gravă! În multe cazuri, va funcționa mai bine decât un coș de fum ceramic clasic.

Alegerea tipului de coș de fum – intern sau extern – depinde doar într-o mică măsură de faptul dacă clădirea în care dorim să construim coșul de fum este mică sau mare și dacă este, de exemplu, o casă de vară sau o casă de familie. De fapt, acest lucru este determinat de mai multe alte probleme importante. Acestea trebuie luate în considerare atunci când căutați cea mai bună soluție.

Etapa de construcție

Dacă construiți o casă nouă și știți de la bun început unde va fi locul pentru coșul de fum – vă aflați în cea mai confortabilă situație. Coșul de fum poate fi condus cu succes atât în exterior, cât și în interior și în ambele cazuri va funcționa la fel de bine. În etapa de proiectare, puteți planifica în siguranță cursul, inclusiv, de exemplu, un pasaj de acoperiș și un pasaj prin tavan. Dacă proiectați un coș de fum într-o clădire cu două etaje, ar trebui să asigurați, de asemenea, construcția părții superioare cu gips-carton. În plus, trebuie să vă amintiți să proiectați ventilația unui astfel de arbore de coș de fum, astfel încât căldura să poată scăpa de ea.

În cazul în care casa este deja gata și nu planificați o renovare majoră și modificări de anvergură – vă sugerăm să alegeți un coș de fum extern. De ce? Într-o astfel de situație, este o soluție mai ușoară și mai practică. O interferență mai gravă în structura clădirii este atunci doar pentru a face o trecere prin perete. Este pur și simplu o gaură cu care coșul de fum va fi condus afară. Nici măcar nu trebuie să faceți tratamente speciale care să sigileze și să protejeze o astfel de gaură, deoarece rozetele speciale de mascare, pe care le montăm în mod normal împreună cu coșul de fum Poujoulat, vor funcționa perfect în acest moment.

După instalarea dispozitivului de încălzire selectat, acesta este conectat la coșul de fum. Conducta coșului de fum din exterior este înșurubată pe fațada clădirii. Și asta e de fapt. Uneori se face încă o gaură mai mică în perete, care va asigura alimentarea cantității potrivite de aer a dispozitivului și va asigura arderea corespunzătoare. Instalarea unui astfel de coș de fum poate fi efectuată practic într-o singură zi, fără a fi nevoie să interferați cu casa sau să „intrați” cu renovarea multor camere.

Alți doi factori importanți care afectează locația externă sau internă a coșului de fum sunt tipul de dispozitiv de încălzire instalat și amplasarea acestuia. Există multe dispozitive moderne din care să alegeți pe piață. Distincția de bază pe care o putem face este împărțirea în sobe de șemineu și inserții de șemineu.

Dacă doriți să instalați o sobă de șemineu în casa de vis, atunci mai degrabă trebuie să vă gândiți la un coș de fum intern. Astfel de dispozitive de încălzire sunt puse destul de des departe de pereți, iar arhitecții sunt bucuroși să proiecteze un coș de fum în interiorul camerei ca element decorativ. Are o semnificație estetică în acest moment! Mai mult, într-un astfel de moment, practic intră în joc doar un coș de fum din oțel – construirea unui coș de fum ceramic clasic poate fi extrem de dificilă și, ca urmare, va da un efect nu foarte frumos.

Dacă, pe de altă parte, alegerea dispozitivului de încălzire a căzut pe inserția șemineului, atunci o soluție mai bună și mai funcțională va fi instalarea unui coș de fum extern. Nu toată lumea își dorește ca coșul de fum să fie vizibil, nu toată lumea are astfel de oportunități. În același timp – din moment ce suntem deja pe probleme estetice – merită să ne amintim că coșul de fum din afara clădirii poate fi, de asemenea, un decor. Nu vă gândiți la ea ca la o țeavă de oțel, care este mai mult asociată cu o fabrică decât cu o casă confortabilă. Coșurile de fum poujoulat pot fi vopsite în orice culoare din paleta RAL și adaptate estetic aspectului ferestrelor, jgheaburilor și altor elemente.

Distribuie postare
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram